
We were recollecting the olives in our school garden, we have olives trees. After about two weeks the children prepared them, you can see in the photos how they are prepared.
Ingredients:
- Ripe olive
- Fennel
- Thyme
- Oregano
- Garlic
- Carrots
- Peppers
- Vinager
Instructions:
- Collect the ripe olives (when they are turning black) and score twice. Prepare the brine (to the point that a raw egg float in it) and leave the olives in the brine until they lose their bitterness. Roughly 15 days.
- Crush the garlic, cut the pepper and the carrots and add the oregano, thyme and fennel.
- Throw away the brine and replace it with unsalted water and mix all the ingredients addding the vinegar.
- Leave it for a long time (roughly a week) so that the olives absorb the flavour of the sauce.
Aceitunas sajadas
Ingredientes
*Aceitunas maduras.
*Hinojos
*Tomillo
*Orégano
*Ajos
*Zanahorias
*Pimientos
*Vinagre
Elaboración
- Se recogen las aceitunas maduras (cuando van tomando el color negro) y se les realiza dos cortes. Se prepara la salmuera (estará en su punto cuando un huevo crudo flote en la disolución) y se dejan las aceitunas en la salmuera hasta que pierdan el amargor, aproximadamente unos 15 días.
- Se trituran/machacan los ajos, se corta el pimiento y la zanahoria y se añade el orégano, el tomillo, el hinojo.
- Se tira la salmuera y se sustituye por agua no salada y se mezcla con los ingredientes, añadiendo el vinagre.
- Se deja el tiempo suficiente (aproximadamente una semana) para que las aceitunas vayan tomando el sabor del aliño.
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