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Wednesday, 9 November 2011

Spain`s Recipe OCTOBER.



Garlic Soup with Grapes

Ingredients:
  • 200 grams blanched almonds.
  • white bread, crust removed 300 g.
  • 4 cloves of garlic.
  • 1 litre of cold water.
  • 200 ml of olive oil.
  • 50 ml vinegar.
  • salt.
  • water.
  • 250 muscatel grapes.

BREAD-Pan                             ALMONDS- ALMENDRAS

          
  SALT- Sal               OIL-Aceite                  WATER-Agua             VINEGAR-Vinagre

Preparation:
1. Soak the bread in a little water, then squeeze dry.

2. Blend the almonds, the peeled  garlic and soaked bread
in a mixer,then slowly blend in the oil, followed by 1 litre of
water.
(in order to remove the skin of the almonds, scald them in
boiling water).
 
Traditional preparation: Place the almonds in the mortar together with the garlic cloves and a dash of salt, and mash well. Next, add the olive oil as you slowly grind and stir without pausing, until everything is well mixed and forms a white paste.

3. Season with salt and a little vinegar 
(Be careful that the ingredients do not separate)

4. Serve cold, garnished with seeded or seedless grapes.
(Cool water is added when served).

GLOVES-Ajos / GRAPES                UVAS MOSCATEL

Ajoblanco de Malaga

Ingredientes:
200 gr. de almendra sin tostar
4 dientes de ajo
1 litro de agua fresca
300 gr. de miga de pan
200 ml. de aceite de oliva virgen extra
50 ml. de vinagre de vino blanco,
una pizca de sal.

Preparación:

- Primero debemos poner a remojo el pan si está duro. Cuando esté blando, le quitamos la corteza y lo reservamos. 

- Escaldamos las almendras y las pelamos.

- Colocar en un vaso de batidora las almendras bien peladas y batirlas con los dos dientes de ajo y un poco de agua fría que tendremos en la nevera. Batimos bien, le añadimos la miga de pan, el aceite y el vinagre y seguimos batiendo. Finalmente acabamos de poner el agua necesaria, rectificamos de sal y dejamos enfriar en la nevera.

La forma tradicional de elaboración del ajoblanco se hace majando en un mortero los ajos y las almendras con un poco de sal. Luego añadir el pan remojado y hacer una pasta a la que le vamos añadiendo el aceite para que ligue. Se le añade entonces el vinagre y finalmente el agua bien fresca.





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